Україна здійснила перший продаж заводу, який належав російському олігарху

Завод "ПентоПак" був проданий на аукціоні.

11 Червня 2024
One Min Read
383 Views

Український завод “ПентоПак”, що колись належав російському бізнесмену, був проданий за 103 мільйони гривень на другому аукціоні, де його вартість була на 100 мільйонів нижчою від первісної ціни, повідомляє New Day.

Уперше на території України реалізували актив, що раніше належав російському олігарху, повідомив Віталій Коваль, керівник Фонду держмайна України, у своєму Telegram-каналі у понеділок, 10 червня.

“Це стосується великого заводу “ПентоПак”, що спеціалізується на виробництві упаковки для м’ясопереробної промисловості. Ринок встановив ціну цього об’єкту, і переможна ставка на повторному аукціоні становила трохи понад 103 млн гривень”, – заявив він.

Коваль додав, що інвестору надано 20 днів на оплату вартості лота, при цьому вже внесено гарантійний вклад у розмірі 20,3 млн гривень. Зібрані кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків російської агресії.

Відомо, що завод раніше перебував у власності російсько-грецького бізнесмена Саввіді. В травні повідомлялось, що стартова ціна об’єкту складала 203,7 млн гривень, тобто продаж відбувся на 100 млн гривень дешевше.

Нагадуємо, у лютому 2024 року Україна конфіскувала активи Івана Саввіді та його дружини Кіріякі через тісні зв’язки бізнесмена з урядом Росії та партією “Єдина Росія”.

Exit mobile version