Як розрахувати вартість та оформити кредит?

Кредит — форма фінансових відносин, завжди корисна позичальнику та водночас не вигідна для нього.

13 Серпня 2024
2 хв читання
132 переглядів

На відміну від розстрочки, за якою не нараховуються відсотки премії кредитору, кредитна угода передбачає виплату винагороди кредитодавцю. У її нарахуванні криється реальна вартість позики, яку позичальнику доведеться сплачувати протягом встановленого періоду.

Необізнаність із механізмом розрахунку вартості кредиту може з першого ж кроку зупинити потенційного позичальника від звернення до банку. І це прикро, адже своєчасно отриманий кредит від надійного кредитора на умовах консенсусу може мати життєво важливий вплив: дозволити переїзд, покращення житлових умов, придбання транспортного засобу, термінове лікування, омріяну подорож, цікаве навчання і ще багато іншого. Клієнту головне швидко розібратися в умовах кредитування та чітко оцінити свої поточні фінансові можливості для безболісного погашення позики.

Для цього можна звернутися до свого банківського менеджера, або завітати на сайт банку, де подана вся необхідна інформація. Саме так вчинив Юнекс Банк, розробивши простий, але чіткий алгоритм розрахунку та оформлення кредиту, скористатися яким можна самостійно, без участі оператора та попередньої підготовки. Зокрема, за кілька простих кроків можна отримати онлайн кредит, знехтувавши особистим візитом до відділення.

Що потрібно для успішного кредитування:

  1. Вибрати кредитну програму за сумою позики, рівнем відсоткової ставки, тривалістю кредитування, цільовим призначенням коштів, якщо воно передбачене.
  2. Перевірити реальну вартість кредиту за допомогою інтерактивного калькулятора на сторінці відповідної послуги на сайті банку.
  3. Оцінити власну платоспроможність щодо виплати кредиту, а також зібрати пакет документів, що доводять її банку.
  4. Подати заявку на сайті Юнекс Банк або у мобільному додатку.
  5. Слідувати за підказками у додатку в процесі оформлення, підписання та отримання кредиту, або отримати детальну консультацію від банківського менеджера через телефон.
  6. Успішно використовувати кредитні кошти для розв’язання своїх життєвих питань, поступово сплачуючи регулярні внески та зменшуючи обсяг своєї заборгованості.

Перевагою онлайн-калькулятора кредиту є автоматизація всіх супутніх витрат, які передбачені кредитною програмою, зокрема нарахування банківських відсотків за користування позикою, разові комісійні платежі при оформленні, обов’язкові страхові виплати у випадку кредитування під заставу нерухомості або транспортного засобу. Це дозволяє уникнути самостійного розрахунку за класичними формулами, плутанини в тривалості, способі погашення. Детальні роз’яснення щодо вартості кредиту може надати банківський менеджер, разом з аргументацією щодо граничної суми кредиту відповідно до рівня надійності та платоспроможності позичальника.

Більшість кредитних продуктів від Юнекс Банк можна отримати онлайн на картку, попередньо надавши електронні версії документів та підписавши кредитний договір цифровим підписом. Такий підхід пришвидшує комунікацію та безпосереднє розв’язання фінансового питання, дозволяючи оперативно реагувати на свою фінансову ситуацію та регулювати її із максимальною вигодою.

Вийти з мобільної версії