Генічеський хлібозавод збирається нагодувати пасками два райони
У середу на Генічеському хлібозаводі, який є структурним підрозділом ВАТ «Дніпро» (директор — заслужений працівник сільського господарства України Олександр Кістечок) почали випікати паски. Робота, крім вкладання тіста у форми і оздоблювання виробів, механізована. Операції виконуються на новому закордонному обладнанні. А от рецепт, за словами виконавчого директора хлібозаводу Наталії Шевченко, використовують перевірений роками: борошно, цукор, маргарин, дріжджі, яйця, родзинки, ванілін.
«Першу партію почали випікати о другій ночі, — розповіла «НД» Наталія Вікторівна. — Переживали дуже, але з Божою поміччю все вийшло».
За 17 років, скільки вона працює на хлібозаводі, говорить, бувало й таке, що паски не підходили. Цьогоріч же пасочки вийшли на славу: духмяні, ароматні. Якість виробів схвалили і керівник ВАТ «Дніпро», і головний технолог заводу Наталія Яківчук. Одна з причин успіху — борошно власного виробництва.
Крім Генічеського, реалізовувати хлібозаводські паски збираються і у сусідньому Новотроїцькому районі — звідки вже телефонували покупці.
Наразі хлібозавод працює на повну потужність — у дві зміни. Так буде до кінця наступного тижня, коли тут випікатимуть паски на поминальні дні.
Андрій БЕЙНИК.
Фото автора.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал