Море алкоголю на морських курортах Херсонщини
Спека під сорок градусів Цельсію нітрохи не заважає відпочивальникам на чорноморському й азовському узбережжях Херсонщини посилено заливати в себе сорокаградусні напої. Комерсантам це прекрасно відомо, тож легальне й нелегальне спиртне везуть на моря тоннами. У Генічеському районі, приміром, поліцейські виявили два кафе, де хмільним торгували без жодних ліцензій, і навіть не реєструючи підприємницької діяльності. В одному з таких підпільних «шинків» вилучили близько трьохсот літрів пива, горілки й «слабоалкоголки», в другому – всі чотириста літрів. А в Залізному Порту під час рейду взагалі задокументували факт продажу спиртного 16-річному курортнику.
«Тиха» торгівля алкогольними напоями домашнього виготовлення ведеться і в приватних гостьових будиночках. У такому нелегальному «готелі» власники пропонуються приїжджим не тільки місця для ночівлі та їжу, а часом також домашнє винце й самогон. Хоча його виробництво й реалізація не є «привілеєм» суто курортних населених пунктів. З початку нинішнього року по всій області правоохоронці вже склали 392 адміністративні протоколи на громадян за виготовлення й зберігання браги та самогону, а також самогонних апаратів, каже заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Херсонщини, капітан Ярослав Шанько. Торік за той же проміжок часу таких протоколів було 310, але це не означає, що напоїв типу «Три гички» чи «Табуретівка» стали більше гнати. Адже більше вже нікуди. Просто поліція в цій сфері тіньової економіки попрацювала активніше, й провела більше рейдів. От і спливли невідомі раніше «шинки».
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал