Як подовжити експлуатаційний термін матраців — поради від спеціалістів

Кожна річ має свій термін експлуатації. Ортопедичні матраци та топери не виняток.

3 Вересня 2024
2 хв читання
86 переглядів

Пружині моделі з залежним і незалежним блоком — 10 – 12 років; безпружинні вироби з поліуретану — до 9 років; а топери, виготовлені з натуральних матеріалів — до 13 років. Оскільки ці постільні приналежності не є дешевими, багато користувачів задумуються над тим, як збільшити їх експлуатаційний період.

Які фактори впливають на службу матраців

Є п’ять факторів, які впливають на службу матраців:

  1. Матеріалі. Вважається, що найбільший експлуатаційний період у виробів, які оснащені незалежним блоком пружин та мають прослойки з натуральних матеріалів (латекс, кокосова койра). Непогані експлуатаційні характеристики є в деяких штучних наповнювачах: Oxigen Foam, Air Foam, Memory Foam.
  2. Навантаження. Неважливо, що ви плануєте купити, топер чи класичний ортопедичний матрац, кожний з них має обмеження відносно навантаження на одне місце.
  3. Основа. Вона має бути ідеально рівною, в іншому випадку навантаження буде роз приділятися нерівномірно, що може спричинити деформацію спальних приналежностей.
  4. Дотримання вимог щодо правил експлуатації. Вироби не можна використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю або поряд з опалювальними приладами.
  5. Від догляду. Щоб матрац служив найдовше, за ним потрібно правильно доглядати.

Край ліжка — дуже вразливе місце. Якщо постійно там сидіти, то крайки матраців почнуть деформуватися.

Догляд за матрацами: що потрібно знати

Магазин матраців та топерів MatrasRoll пропонує широкий вибір приналежностей, але щоб вони служили максимально довго, за ними потрібно правильно доглядати.

Хоча зараз існують вироби з різними рівнями жорсткості, деякі спеціалісти рекомендують на двоспальне ліжко купувати два матраци. Це дозволяє вибрати моделі, враховуючи потреби кожного користувача. Крім того, за ними легше доглядати: перевертати, прати чохли.

Ортопедичні спальні приналежності призначені для тривалого відпочинку в горизонтальному положенні. Їх не варто використовувати як місце для довготривалого сидіння.

Після покупки топера чи іншого виробу не рекомендується використовувати його зразу ж. Краще укласти на спальне місце та залишити його на 12 дні. Хай відновить свою форму.

Розміщувати матрац рекомендується на твердій основі. Найкращий варіант — ламелі з ортопедичною дією. В жодному разі не потрібно укладати виріб на глуху основу (фанеру, ДСП). Оскільки процес виведення вологи з виробу буде слабкий, то це збільшує шанси на появу цвілі.

Під час експлуатації приналежність рекомендується захищати наматрацником та підматрацником, перевертати його раз в три місяці за схемою «голова — ноги — верх — низ».

Забороняється скручувати матраци (крім топерів), вибивати їх та тримати у горизонтальному положенні.

Ці прості правила допоможуть продовжити експлуатаційний термін виробів та зекономлять ваші кошти.

Вийти з мобільної версії