Що їдять херсонці
У структурі роздрібної торгівлі Херсонщини зростає частка продовольчих товарів і зменшується – непродовольчих.
За повідомленням Головного управління статистики у Херсонській області, обсяг роздрібного товарообороту у 2019 році був на 4,6% більше рівня 2018 року і становив 16,4 млрд. грн.
Серед продовольчих товарів лідирують у продажу цукрові кондитерські вироби (125,4%), перероблені фрукти та овочі (124,6%), а також кава (124,2%).
У той же час впали обсяги продажу м’яса (89,7%), свіжих овочів (86,2%) та харчової солі (93,4%). У мінусах також торгівля олією (95,3%), лікеро-горілчаними виробами (93,7%), винами (98,4%), цукром (96,5%), борошном (95,4%), крупами (96,8%) та макаронами (94,5%).
Анатолій НІКОЛАЄВ.
Новини від Нового дня в Telegram. Підписуйтесь на наш канал