У Франції продовжили арешт засновника Telegram Павла Дурова

Правоохоронці Франції продовжили арешт Павла Дурова у справі про злочинну діяльність.

26 Серпня 2024
1 хв читання
202 переглядів
У Франції продовжили арешт засновника Telegram Павла Дурова

У Франції правоохоронці продовжили термін тримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова, якого затримали за ордером на обшук у рамках розслідування низки правопорушень, пов’язаних із діяльністю його месенджера, пише New Day з посиланням на AFP.

Нагадаємо, що французькі ЗМІ повідомили, що Павла Дурова затримали у Франції в суботу ввечері. Максимальний термін затримання Дурова становить 96 годин. Після цього він може бути або звільнений, або постати перед суддею для висунення обвинувачення.

У неділю прокуратура Парижа відмовилася коментувати справу, посилаючись на те, що вона перебуває на стадії розслідування.

За інформацією одного з джерел, ордер на обшук Дурова був виданий Управлінням по боротьбі з насильством щодо неповнолітніх (Ofmin) у рамках розслідування різних злочинів, включно з шахрайством, торгівлею наркотиками, кібербулінгом, організованою злочинністю, виправданням тероризму та іншими.

Дурова звинувачують у тому, що він не вжив необхідних заходів для запобігання злочинному використанню його месенджера, зокрема через відсутність модерації контенту та відмову співпрацювати зі слідством.

Французькі слідчі були здивовані рішенням Дурова приїхати до Парижа, знаючи про те, що його розшукують у Франції.

“Можливо, це пов’язано з його почуттям безкарності”, – припустило джерело, близьке до справи.

Слідчі вважають, що через відсутність модерації у Telegram, відмову від співпраці з правоохоронцями та використання таких інструментів, як одноразовий номер і криптовалюти, Дуров може бути причетний до наркоторгівлі, злочинів на ґрунті педофілії та шахрайства.

Вийти з мобільної версії