З 1 жовтня безробітним українцям підвищать розмір допомоги

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю зросте до 3000 гривень.

24 Вересня 2024
1 хв читання
115 переглядів
З 1 жовтня мінімальна допомога по безробіттю збільшиться до ₴3 тисяч

З 1 жовтня 2024 року в Україні підвищиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 2500 до 3000 гривень. Це рішення ухвалив Державний центр зайнятості України. Проте підвищення стосуватиметься лише певної категорії безробітних, пише NewDay.

Допомогу у новому розмірі отримають лише ті особи, які мають не менше ніж 7 місяців страхового стажу за останні 12 місяців, а також зареєстровані внутрішньо переміщені особи. Для тих, хто не має страхового стажу, розмір допомоги залишиться на рівні 1500 гривень.

Народний депутат Ніна Южаніна, член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомила про це у Телеграмі, підкресливши важливість підтримки безробітних в умовах економічної нестабільності.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», тривалість виплати допомоги по безробіттю під час воєнного стану не може перевищувати 90 календарних днів для загальної категорії безробітних, а для осіб передпенсійного віку — 360 календарних днів.

Нещодавно стало відомо, яким буде прожитковий мінімум і мінімальна зарплата у 2025 році.

Вийти з мобільної версії