Які продукти омолоджують шкіру краще за ботокс: названо природні еліксири молодості

Лікар рекомендує вибирати природні способи боротьби зі старінням.

23 Березня 2025
1 хв читання
99 переглядів

Деякі продукти можуть бути ефективнішими у боротьбі з зморшками та підтримці шкіри, ніж популярний ботокс. Про це повідомляє «NewDay».

Відомий американський лікар Ерік Берг рекомендує вибирати природні способи боротьби зі старінням.

Як боротися зі старінням?

Зморшки з’являються з віком через зменшення рівня колагену в сполучних тканинах. До 40 років людина втрачає близько 25% колагену. Надмірне споживання цукру, ультрафіолетове випромінювання, деякі ліки та неправильне харчування можуть прискорити розпад колагену та викликати передчасне старіння.

Колаген є найважливішим білком, який підтримує структуру шкіри, кісток, м’язів, сухожиль і зв’язок. Він виробляється організмом з амінокислот, що надходять із їжею. Однак здатність організму виробляти колаген зменшується після 20 років. Доктор Берг підкреслює, що фізичні вправи є чудовим стимулом для виробництва колагену. Він рекомендує зосередитися на таких вправах, як планки, ексцентричні вправи та спринт.

Які продукти допомагають омолодити шкіру?

Вітамін С є ключовим для виробництва колагену в організмі. Одним із найкращих джерел вітаміну С є квашена капуста. Вітамін K2, який підтримує молодість шкіри, міститься в печінці, яєчних жовтках та вершковому маслі.

Також важливим є вітамін D, який допомагає захистити організм від втрати колагену. Цинк є ще одним важливим елементом, оскільки він сприяє покращенню стану шкіри та швидкому загоєнню ран. Його багато в устрицях, червоному м’ясі та печінці.

“Високоякісний білок є необхідним для підтримки здоров’я та молодості шкіри, і найкращим джерелом білка є яловичина”, — зазначив доктор Берг.

Існують також продукти, які вже містять колаген, наприклад, кістковий бульйон, яєчні білки, спіруліна, курячі ніжки та шматки червоного м’яса, такі як стейк і грудинка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, чому обличчя у людей асиметричні: справа у фізіології і не тільки.

Вийти з мобільної версії