Провокація у Франції: біля Ейфелевої вежі залишили труни з написом про Україну

У Парижі, неподалік від Ейфелевої вежі, було знайдено п'ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом...

3 Червня 2024
2 Mins Read
340 Views
Провокація у Франції: біля Ейфелевої вежі залишили труни з написом про Україну

У Парижі, неподалік від Ейфелевої вежі, було знайдено п’ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом “Французькі солдати в Україні”. Поліція затримала трьох осіб, підозрюваних у причетності до цієї провокації, повідомляє “NewDay” з посиланням на “Українська Правда“. Інцидент привернув велику увагу громадськості та медіа.

Деталі інциденту

За даними “Європейської правди” з посиланням на AFP, подія сталася у суботу близько 09:00 ранку. Троє людей залишили п’ять трун натурального розміру на набережній Бранлі, біля основи Ейфелевої вежі. Виявилося, що всередині трун був гіпс. Поліція оперативно відреагувала на інцидент і почала розслідування.

Затримання підозрюваних

Поліція заарештувала водія фургона, який перевозив труни, неподалік від місця події. Він повідомив, що отримав 40 євро за перевезення двох інших осіб разом із вантажем. За даними AFP, водій прибув з Болгарії напередодні ввечері. Двох інших підозрюваних затримали пізніше на автовокзалі Берсі, коли вони намагалися сісти на рейс до Берліна. Один із затриманих був українцем, а інший – німцем.

Мотиви провокації

На даний момент мотиви затриманих залишаються незрозумілими. Однак напис на трунах вказує на можливий зв’язок із обговоренням відправлення західних військових в Україну, яке ініціювала Франція. Це викликало хвилю обурення та спекуляцій у медіа та суспільстві.

Попередні випадки дезінформації

Франції доводилося не раз спростовувати російські фейки про “французьких найманців” в Україні. Нещодавно з’явилися повідомлення, що Франція може відправити військових інструкторів в Україну, що викликало занепокоєння серед деяких союзників та критику з боку Росії. Цей інцидент може бути спробою підвищити напруженість навколо цієї теми.

Реакція громадськості та влади

Інцидент біля Ейфелевої вежі викликав значний резонанс у французькому суспільстві та міжнародній спільноті. Багато людей обурені цією провокацією, вважаючи її неповагою до пам’яті військових та їхніх родин. Уряд Франції закликав до спокою та пообіцяв провести ретельне розслідування інциденту.

Exit mobile version