Незадовго до Олімпіади: Франція стикається з масштабними підпалами на залізничній мережі

Eurostar скасувала чверть своїх рейсів після диверсій на залізниці Франції.

26 Липня 2024
2 хв читання
229 переглядів
Скоординовані удари по залізничній мережі викликали почуття побоювання перед вечірньою церемонією відкриття Олімпіади в п'ятницю в центрі Парижа.

У Парижі, за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року, серія підпалів завдала серйозного удару по мережі високошвидкісних поїздів TGV. Ці скоординовані атаки спричинили великі затримки у перевезеннях і викликали побоювання щодо безпеки під час важливої спортивної події, яку з нетерпінням чекають мільйони людей по всьому світу. Про це повідомляє New Day з посиланням на Reuters.

Атаки спрямовані на важливі сигнальні підстанції та кабелі вздовж залізничних ліній, що з’єднують Париж з іншими великими містами Франції, такими як Лілль, Бордо та Страсбург. Ще один напад на лінію Париж-Марсель вдалося запобігти. Хоча відповідальність за ці дії поки ніхто не взяв, двоє представників служб безпеки вказали, що методика проведення атак може вказувати на участь лівих бойовиків або екологічних активістів. Проте, доказів наразі бракує.

Компанія Eurostar заявила, що скасує чверть усіх рейсів своєї мережі, та попросила пасажирів по можливості відкласти свої поїздки після пошкоджень на кількох швидкісних лініях французької залізниці, які скоїли у ніч перед відкриттям Олімпіади.

Eurostar заявив, що скасує 25% рейсів по всій своїй мережі в п’ятницю, суботу та неділю.

“Ми закликаємо наших клієнтів відкласти свої поїздки, якщо це можливо”, – йдеться в заяві Eurostar.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Аттал підкреслив, що операція була скоординованою та добре підготовленою, з чітким знанням про те, які саме частини залізничної мережі варто атакувати для максимального ефекту. Антитерористичне управління Франції (SDAT) взяло на себе координацію розслідування, працюючи разом з прокуратурою Парижа. Незважаючи на атаки, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловив впевненість у здатності французької влади забезпечити безпеку під час ігор.

Для забезпечення безпеки під час Олімпійських ігор Франція мобілізувала значну кількість сил: 45 000 поліцейських, 10 000 солдатів і 2 000 приватних агентів безпеки. Снайпери на дахах і дрони у повітрі додають додатковий рівень захисту. Однак, незважаючи на посилені заходи в столиці, рівень безпеки в інших частинах країни залишився нижчим.

Вийти з мобільної версії