Росія готує ядерну провокацію з метою звинуватити Україну

Російська пропаганда про «брудну бомбу» — частина плану для дискредитації України.

29 Серпня 2024
1 хв читання
276 переглядів
Росія готує ядерну провокацію для звинувачення України

Радниця керівника Офісу президента України Дарія Зарівна заявила, що Росія готує ядерну провокацію з метою звинувачення України. Вона наголосила, що поточні події та інформаційна кампанія Росії свідчать про можливу провокацію з боку Москви, повідомляє NewDay.

Зарівна підкреслила, що нагнітання ядерної теми Росією, зокрема закриття на в’їзд до Курчатова і підготовка Курської АЕС до можливих бойових дій, а також розповсюдження дезінформації про «брудну бомбу», свідчать про те, що саме Росія планує створити ситуацію, у якій Україну можуть звинуватити у ядерній загрозі.

Також особисто Путін включився в тему і зазначив, що Україна готує ядерну провокацію. Російські пропагандисти регулярно говорять про можливість використання «брудної бомби», якої немає в нас, але точно є в них. Також саме Росія завдає удари по нашій енергосистемі, загрожуючи роботі АЕС. Потрібно чітко та відкрито говорити – Росія готує ядерну провокацію. Це може бути черговий злочин проти людства,

заявила Зарівна.

Вона також зазначила, що російські пропагандисти регулярно поширюють інформацію про можливість використання «брудної бомби», яка насправді є у Росії, а не в Україні. Зарівна підкреслила, що Україна не має жодних ядерних загроз, натомість саме Росія продовжує завдавати удари по українській енергосистемі, що ставить під загрозу безпеку атомних електростанцій.

Нагадаємо, що Китай запроваджує обмеження на експорт БПЛА і дронів. Через це Україна опиниться під тиском.

Вийти з мобільної версії