До Румунії залетів російський Шахед: вночі підіймалися винищувачі

Військові шукають БпЛА.

27 Вересня 2024
1 хв читання
58 переглядів
Російський БпЛА перетнув держкордон Румунії.

В ніч на 27 вересня армія Російської Федерації здійснила атаки безпілотниками по території України в районі Кілії на Дунаї, поблизу кордону з Румунією. Один з російських БпЛА перетнув державний кордон, що призвело до підвищення рівня бойової готовності в румунському повіті Тулча, пише NewDay.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Румунії. Відомство рішуче засудило ці атаки, назвавши їх необґрунтованими, і заявивши, що такі дії суперечать міжнародному праву.

О 2:01 ранку було активовано тривогу RO-Alert для мешканців Тулчі. З метою моніторингу ситуації в повітряному просторі піднялися два румунські винищувачі F-16 та два іспанські F-18. Близько 3:00 радіолокаційні дані підтвердили, що один з дронів короткочасно перетнув румунський кордон.

Міноборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені РФ проти українських цивільних об’єктів і інфраструктури, які є необґрунтованими і серйозно суперечать міжнародному праву,

зазначили у Міноборони.

Наразі Міністерство оборони Румунії проводить пошуки безпілотника, але на території країни слідів виявлено не було. Ситуація залишається під контролем, а військові продовжують моніторинг повітряного простору.

Нещодавно у Румунії виявили уламки російського дрона поблизу кордону з Україною.

Вийти з мобільної версії