Інсульти в Україні “помолодшали” на 10-15 років – МОЗ

Про це заявив міністр Віктор Ляшко.

13 Червня 2024
One Min Read
222 Views

Міністр охорони здоров’я України, Віктор Ляшко, виступив на конференції з відновлення України (URC2024), яка проходила у Берліні, де розповів про вплив війни на здоров’я українців, повідомляє “New Day“.

Зокрема, Ляшко зазначив, що через війну і постійний стрес середній вік пацієнтів з інсультами знизився на 10-15 років, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Можу навести дані, які свідчать про зростання кількості інсультів через стресові ситуації. Дослідження підтверджують, що у країнах, де тривають війни, інсульти трапляються у людей молодшого віку на 10-15 років”, – сказав Ляшко.

Міністр також додав, що внаслідок російських атак в Україні пошкоджено 1618 медичних закладів, з яких 214 повністю зруйновані і не підлягають відновленню.

За словами Ляшка, вартість відновлення медичної сфери України після повномасштабної війни перевищує 14 мільярдів доларів, що розраховано на найближчі 10 років.

Нагадаємо, що раніше МОЗ повідомило про збільшення кількості пацієнтів з інсультом на 16% у 2023 році. Також були запроваджені оновлені маршрути для пацієнтів з інсультами, що забезпечують безоплатні послуги з діагностики та лікування. “УП. Життя” розповідала, як розпізнати інсульт і надати першу допомогу постраждалим.

Exit mobile version