Віталік Бутерін оцінив рівень українських “криптанів” та їх внесок в екосистему Ethereum

Мільярдер і засновник Ethereum поділився враженням від українських криптоспеціалістів.

24 Червня 2024
2 Mins Read
142 Views

23 червня 2024 року Виталик Бутерин, співзасновник Ethereum, взяв участь у конференції Incrypted у Києві, що відбулася в рамках Ukrainian Blockchain Week. Під час заходу він поспілкувався з редакцією Incrypted і поділився своїми думками про розвиток українського криптоспільноти та її вплив на екосистему Ethereum, пише сайт Новини Херсону.

Виталик Бутерин вперше відвідав Київ два роки тому під час Kyiv Tech Summit. Відтоді, за його словами, в Україні багато чого змінилося, і місцеве криптоспільнота зробила значний крок вперед у своєму розвитку. «За ці два роки українські розробники досягли відчутного прогресу, створюючи нові рішення і освоюючи складні технології», — зазначив він.

Бутерин також підкреслив зрілість українських розробників: «Вчора я був на ETHKyiv, і мені здалося, що там були розробники дуже високого рівня. Вони цікавилися роботою з білдерами та пошуковиками, задавали складні технічні питання. Я безперечно вражений тим, як ідуть справи».

Вплив українців на екосистему Ethereum

Виталик Бутерин відзначив, що українці мають значний вплив на екосистему Ethereum. «Практично в кожному великому проєкті екосистеми Ethereum присутні люди з України. Наприклад, в самій Ethereum Foundation є як мінімум двоє українців», — сказав він. За його словами, українці продовжують мати великий вплив на всю індустрію.

Погляд на мемкоїни

Бутерин також висловив свою думку щодо мемкоїнів, зазначивши, що не має нічого проти «веселощів», які пропонують такі токени. Проте він вважає, що мемкоїни мають демонструвати більше стійкості та орієнтуватися на довгострокове існування проєктів. «Будь я проти, у мене б не було Dogecoin, а це як OG всіх мемкоїнів, і я досі його тримаю», — зізнався програміст.

Говорячи про майбутнє цього класу активів, Бутерин зазначив, що якщо вони виживуть у найближчі роки, то повинні запропонувати спільноті щось нове. Він вважає, що проєкти повинні відходити від спекуляцій і звертати увагу на довгострокову перспективу.

Участь у ETHKyiv

В рамках своєї поїздки до України Виталик Бутерин відвідав хакатон ETHKyiv, який проходив 22 червня в рамках UBW’24, організованого командою Incrypted. Він з великим задоволенням спостерігав за роботою українських розробників і підкреслив, що їхній рівень майстерності є надзвичайно високим.

Перспективи розвитку

На завершення свого виступу Виталик Бутерин висловив надію на подальший розвиток української криптоспільноти та її інтеграцію в глобальну екосистему. «Українські розробники мають величезний потенціал, і я переконаний, що вони будуть грати важливу роль у майбутньому криптоіндустрії», — підсумував він.

Виступ Виталика Бутерина на Incrypted Conference 2024 показав, що українська криптоспільнота знаходиться на вірному шляху розвитку і вже зараз робить вагомий внесок у глобальну екосистему Ethereum.

Нагадаємо, що зараз проходить Premarket Hamster Kombat (HMSTR) на криптобіржі Gate.io.

Exit mobile version