Кабмін спростив мобілізаційні правила для родичів, які доглядають тяжкохворих

Нові правила дозволять військовозобов'язаним легше отримати відстрочку від призову.

22 Серпня 2024
1 хв читання
226 переглядів
Кабмін вніс зміни до порядку мобілізації військовозобов'язаних, які доглядають за хворими родичами

Кабінет міністрів України ухвалив важливі зміни в процес мобілізації, що значно полегшать життя військовозобов’язаних, які здійснюють догляд за тяжкохворими родичами. Про це повідомляє NewDay з посилання на Судову-юридичну газету.

Згідно з новими правилами, відтепер військовозобов’язані, які піклуються про тяжкохворих членів сім’ї, можуть отримати відстрочку від призову у значно легший спосіб. Основні нововведення включають:

  • Військовозобов’язаним більше не потрібно доводити відсутність інших працездатних членів родини, які могли б здійснювати догляд. Достатньо просто вказати цей факт у заяві.
  • Ті, хто доглядає за батьками з інвалідністю І чи ІІ групи, більше не зобов’язані підтверджувати факт догляду.
  • Оформлення акта про постійний догляд відтепер відбувається через органи місцевого самоврядування, а не через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Документ буде видано протягом 10 календарних днів.
  • Для деяких категорій осіб, які отримують надбавки або компенсації за догляд, при зверненні до ТЦК достатньо надати відповідні документи без потреби додаткового підтвердження факту догляду.

Нагадаємо, нещодавно з’явилась нова підстава для бронювання військовозобов’язаних.

Вийти з мобільної версії