Білорусь проводить навчання з вибухами неподалік від українського кордону

Олександр Лукашенко стягує ще більші війська до України.

4 Вересня 2024
1 хв читання
160 переглядів
Білоруські військові проводять навчання у Століні, всього за 12 км від кордону з Україною

Армія Білорусі розпочала військові навчання у місті Столін, яке розташоване всього за 12 кілометрів від українського кордону. Про це повідомляє моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн», пише NewDay.

Згідно з інформацією, у Століні помічено військову техніку та підрозділи Сил спеціальних операцій білоруської армії. Навчання включають відпрацювання дій на території міста щодо «припинення діяльності незаконних збройних формувань». Місцевих жителів попередили про можливі вибухи піротехніки і тимчасові обмеження руху на вулицях.

Журналісти зазначають, що ці навчання можуть бути ще однією «відповіддю» режиму Олександра Лукашенка на військову ситуацію в Курській області Росії. Нагадаємо, 18 серпня Лукашенко заявив про перекидання майже третини білоруської армії на кордон з Україною, стверджуючи, що там перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Також у місті помічали військовослужбовців Сил спеціальних операцій. Концентрація військ пов’язана з проведенням у місті 3-4 вересня занять із припинення діяльності незаконних збройних формувань. Про їх проведення повідомляли місцеві ресурси новин. Нагадаємо, що в ході тактичних навчань, які у серпні проводилися з 6-ю механізованою бригадою, відпрацьовувалася боротьба із незаконними збройними формуваннями. А у червні у Брестській області проводилися навчання «Буря-Антитерор — 2024», під час яких відпрацьовувалася міжвідомча взаємодія під час проведення контртерористичної операції. Заняття, що проводяться в Століні, можна вважати ще одним «відповіддю» режиму Лукашенку на військову операцію в Курській області,

йдеться в повідомленні «Беларускі Гаюн».

Після цих заяв у Білорусі повідомили про розгортання авіації та військ ППО на кордоні. В Центрі протидії дезінформації вважають, що Лукашенко, стягуючи війська і зброю до кордону з Україною, намагається підтримати Росію в її військових діях.

Нещодавно Білорусь вперше застосувала авіацію для збиття російського «Шахеда».

Вийти з мобільної версії