Українське суспільство розділене: все більше людей за переговори з РФ, військові проти

В Україні зростає підтримка ідеї переговорів з Росією на фоні невдач торішнього контрнаступу ЗСУ.

10 Вересня 2024
1 хв читання
141 переглядів
Все більше українців підтримують переговори, військові виступають проти.

За повідомленням Wall Street Journal, українське суспільство стає все більш розділеним в питанні щодо можливих переговорів з Росією. Згідно з останніми опитуваннями, все більше українців підтримують ідею переговорів на тлі невдач торішнього контрнаступу Збройних Сил України. Багато громадян почали сумніватися у можливості досягнення значних територіальних зрушень і воєнної перемоги після того, як не вдалося отримати значного прогресу на фронті, пише NewDay.

Згідно з одним із нещодавніх опитувань, тільки 18% ветеранів і військовослужбовців, які перебувають на дійсній військовій службі, вважають, що Україна повинна прагнути до припинення війни шляхом переговорів, що є найнижчим показником серед усіх демографічних груп, які брали участь у дослідженні. 15% солдатів і ветеранів заявили, що долучилися б до збройного протесту, якби Київ підписав мирний договір, з яким вони не згодні,

коментують Wall Street Journal.

Однак цей розкол, на думку видання, також відображає глибоку напругу між фронтом і тилом. Лише 18% військових вважають переговори реальним шляхом до миру. Більшість військових переконані, що будь-яка мирна угода з Росією на даний момент надасть президенту Путіну можливість перегрупувати сили для нового вторгнення.

Командир Третьої штурмової бригади Андрій Білецький зазначив, що хоча в суспільстві відзначається зростання втоми від війни, ситуація не досягла критичного рівня. Він вважає, що Україна все ще має можливість відвоювати значну частину своїх територій. Білецький також підкреслив, що непродумане припинення війни може нести велику небезпеку.

Нагадаємо, що в Україні запроваджують відеоконтроль за громадянами і біометричну ідентифікацію.

Вийти з мобільної версії