Рада збільшила бюджет військових потреб на 500 млрд грн

298 депутатів підтримали цей законопроєкт.

18 Вересня 2024
1 хв читання
85 переглядів
Верховна Рада підтримала фінансування військових потреб на 500 млрд грн.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11417, що передбачає збільшення цьогорічного бюджету на військові потреби на 500 млрд грн. Таким чином, загальні витрати бюджету на 2024 рік сягнуть рекордних 3,73 трлн грн, пише NewDay.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, зазначивши, що за законопроєкт проголосували 298 депутатів. Цей крок став відповіддю на актуальні потреби сектора безпеки та оборони. Зміни до бюджету були ухвалені в другому читанні, а у першому читанні законопроєкт підтримали ще 3 вересня.

Для фінансування додаткових витрат уряд планує скоротити видатки на обслуговування і погашення державного боргу, а також залучити кошти через розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) і перевиконання надходжень від податків. Зокрема, це стосується акцизів на пальне та тютюн, а також нових податкових змін, які були ухвалені в першому читанні.

Голова бюджетного комітету Роксолана Підласа застерегла, що вже у вересні Міноборони може зіткнутися з проблемами виплат для військових, якщо зміни до бюджету не будуть прийняті вчасно.

Нагадаємо, що згідно з новим законопроєктом, банки розкриватимуть дані клієнтів і повну інформацію кожного переказу.

Вийти з мобільної версії