ВАКС оголосив в міжнародний розшук нардепа Андрія Одарченка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачує Одарченка у спробі підкупу Мустафи Найєма.

19 Вересня 2024
1 хв читання
78 переглядів
Нардепа-втікача Одарченка оголосили у міжнародний розшук

19 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про оголошення народного депутата Андрія Одарченка в міжнародний розшук. Це сталося за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), яка звинувачує нардепа у спробі підкупу колишнього голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, пише NewDay.

Клопотання прокурора Дроботової про оголошення обвинуваченого Одарченка в міжнародний розшук задовольнити. Оголосити в державний і міжнародний розшук обвинуваченого Андрія Одарченка. Організацію виконання ухвалив доручити НАБУ,

оголосив суддя ВАКС Віктор Ногачевський.

Згідно з інформацією прокурора САП, Одарченко, за оперативними даними, виїхав за кордон. Відомо, що він намагався підкупити голову Держагентства Найєма, пропонуючи неправомірну вигоду у розмірі 8% від фінансування, яке мало бути виділено на ремонт будівель університету, де Одарченко продовжує обіймати посаду ректора (продовження контракту призупинено). За даними слідства, нардеп вже надав частину цієї неправомірної вигоди у вигляді 0,39 біткоїна, що на момент операції становило приблизно 10 тисяч доларів. А за інформацією центру протидії корупції, сума хабаря становила в еквіваленті 50 тисяч доларів.

Нещодавно нардеп побив людину прямо в центрі Києва.

Вийти з мобільної версії