В Україні запрацює Amazon вже у 2025 році

«Укрпошта» веде переговори для забезпечення доставки товарів.

9 Жовтня 2024
1 хв читання
120 переглядів
В Україні може з'явитися доступ до Amazon завдяки угоді Укрпошти з USPS.

В Україні з’явиться можливість доставки товарів з американського онлайн-маркету Amazon та інших великих маркетплейсів. Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський розповів про активні перемовини з поштовою службою США (USPS) в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», пише NewDay.

Смілянський, зазначивши, що угода може почати працювати вже у 2025 році. Згідно з планами, товари з Amazon доставлятимуться до України через Велику Британію. Посилки спершу прибуватимуть до Лондона, а вже наступного дня — до українських адрес. Також «Укрпошта» веде переговори з британською поштою Royal Mail щодо зниження тарифів і покращення умов доставки для України.

Я щойно повернувся з США і можу запевнити, що ми проводимо досить активні переговори. Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України. По дрібних пакетах ми вже досягли домовленості з USPS. Стосовно ж посилок, я розраховую досягти результату до 1 січня. Мені хотілося б, щоб у 2025 році ця угода вже працювала. Якщо договір буде підписано, багато відомих маркетплейсів будуть доступними для українців,

прокоментував Ігор Смілянський.

«Укрпошта» планує досягти угоди до 1 січня, що дозволить запустити її вже у наступному році.

Нещодавно стало відомо, що Франція передасть Україні винищувачі Mirage 2000.

Вийти з мобільної версії