Російські штурми зосереджені на трьох напрямках фронту — Генштаб

Бої на Донецькому напрямку налічують 138 зіткнень за добу.

19 Жовтня 2024
1 хв читання
98 переглядів
Генштаб повідомляє про активізацію бойових дій на фронті.

Станом на 19 жовтня, український фронт зазнає значних нападів з боку російських військ. Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що з початку доби зафіксовано 138 бойових зіткнень, зокрема найбільша активність спостерігається на Курахівському, Покровському та Торецькому напрямках у Донецькій області, пише NewDay.

Протягом доби російські загарбники здійснили два ракетні удари й 57 авіаційних атак, використавши 97 керованих авіабомб. Крім того, противник застосував 607 дронів-камікадзе та понад 3000 разів обстріляв позиції українських військ і цивільні населені пункти.

На Харківському напрямку ворог здійснив шість атак неподалік Стариці й Вовчанська, зазнавши значних втрат — 74 військовослужбовців вбито чи поранено. У Куп’янському напрямку відбулися 16 штурмів, які також були відбиті українськими захисниками.

Лиманський напрямок став свідком десяти атак, де тривають бойові дії, а на Сіверському напрямку противник активніше використовує авіацію. На Краматорському напрямку українські військові зупинили три наступальні дії ворога.

На Торецькому напрямку відбулося чотири атаки, а на Покровському — 24 спроби прориву оборони, під час яких ворог зазнав значних втрат — знищено 214 окупантів.

Курахівський напрямок став найважчим, де ворог за підтримки авіації атакував українські позиції 50 разів. На Времівському та Оріхівському напрямках також відбулися численні атаки, всі з яких були успішно відбиті українськими військовими.

Нагадаємо, що втрата Покровська може обвалити економіку України.

Вийти з мобільної версії