У Міноборони немає коштів на бойові виплати для ЗСУ

Голова бюджетного комітету розповіла про критичну ситуацію з фінансуванням військових.

6 Вересня 2024
1 хв читання
157 переглядів
Міноборони зіштовхнулося з фінансовими труднощами

Голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа повідомила про серйозну фінансову проблему в Міністерстві оборони України. В ефірі національного телемарафону вона заявила, що Міноборони не має достатньо коштів для здійснення бойових виплат для Збройних сил України до 20 вересня, пише NewDay.

Вона підкреслила, що для вирішення цієї проблеми парламент має ухвалити зміни до бюджету найближчими днями. За її словами, приблизно 17-18 вересня очікується голосування у Верховній Раді щодо необхідних бюджетних змін. 

Міністерство оборони нам каже, що у них немає грошей, щоб до 20 вересня заплатити «бойові». Я не можу зараз назвати дату засідання Верховної Ради, але приблизно 17–18 вересня ми очікуємо цього голосування,

прокоментувала Підласа.

Голова бюджетного комітету також відзначила, що після голосування законопроєкт буде оперативно підписаний головою Верховної Ради, а затримки з підписом президента не передбачається. Підласа нагадала, що в першому кварталі 2024 року Україна змушена була використовувати бюджетні кошти, які були призначені на кінець року, через затримки з військовою допомогою від США. Вона також зазначила, що для забезпечення потреб Сил оборони до кінця року необхідно додатково близько 500 млрд грн, зокрема на зарплати військовослужбовцям та закупівлю і ремонт техніки.

Щоб компенсувати дефіцит коштів, парламентський комітет з питань фінансів підтримав оновлену версію законопроєкту № 11416-д, що передбачає підвищення податків, і рекомендував ухвалити його в першому читанні.

Нагадаємо, що в Україні запроваджують новий принцип «Воюй, або працюй».

Вийти з мобільної версії