В Україні запроваджують принцип «Воюй, або працюй»: що це означає

Боротьба з тіньовим ринком праці.

27 Серпня 2024
2 хв читання
222 переглядів
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголошує про новий принцип Воюй або працюй для легалізації ринку праці та зміцнення економіки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про впровадження нового принципу «Воюй або працюй», спрямованого на боротьбу з тіньовою економікою і підвищення прозорості ринку праці в Україні. Цю ініціативу він озвучив на форумі «Україна 2024. Незалежність» у вівторок у Києві, повідомляє NewDay.

Шмигаль підкреслив, що за два з половиною роки Україні вдалося залучити від міжнародних партнерів майже $100 млрд, що дозволило своєчасно виконувати соціальні зобов’язання перед громадянами. Проте, на сьогодні існує критична необхідність в додаткових бюджетних надходженнях.

За два з половиною роки нам вдалося залучити від партнерів майже $100 млрд. Ми дуже вдячні партнерам, це те, що дало нам можливість вчасно виконувати всі соціальні зобов’язання перед українцями,

заявив прем’єр-міністр.

В рамках нової ініціативи, уряд планує впровадити ряд заходів для покращення ситуації на ринку праці. Зокрема, передбачається збільшення внутрішніх запозичень, підвищення ставок податку на доходи для банків, розширення бази для військового збору, а також підвищення ставок цього збору для окремих категорій.

Також запроваджуємо принцип «Воюй або працюй», що передбачає запровадження низки заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Це важливий момент для збільшення кількості робочих місць і підвищення середніх зарплат у галузях та наповнення бюджету… Принцип «воюй або працюй» — не новий. Його озвучував президент, Ми всі з цим принципом згодні. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Люди мають або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює,

сказав Шмигаль.

Він додав, що дані заходи є важливими для забезпечення економічної стабільності й ефективного виконання соціальних зобов’язань держави перед українськими громадянами. До того ж Шмигаль зазначив, що для 2025 року існує потреба в $15 млрд, частково покрити яку можуть заморожені російські активи.

Форум «Україна 2024. Незалежність» став платформою для обговорення стратегій та ініціатив, що сприятимуть розвитку країни в умовах війни і економічних викликів.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд підтримує підвищення податків в Україні.

Вийти з мобільної версії