Коли в Україні підвищать пенсію

Міністерка Оксана Жолнович про індексацію пенсій у 2025 році.

23 Вересня 2024
1 хв читання
126 переглядів
Які фактори впливають на виплати пенсій в Україні

В Україні наступного року планується індексація пенсій, однак підвищення соцвиплат буде незначним. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю виданню Liga.net, пише NewDay.

За словами Жолнович, виплати пенсій не залежать від видатків державного бюджету. Фінансування здійснюється з Пенсійного фонду, який отримує кошти від єдиного соціального внеску (ЄСВ) та донорських грошей.

Міністерка також зазначила, що кожна соціальна програма Міністерства проходить суворе регулювання і перевірки міжнародних аудиторів. Це робиться для забезпечення прозорості використання коштів і підтвердження необхідності фінансової підтримки від міжнародних донорів, зокрема уряду США.

Підвищення не буде значним, але ми сподіваємось, що воно буде. Як мінімум, на індексацію на наступний рік і перерахунок в бали через рік,

коментує Жолнович.

Зазначимо, що розмір індексації пенсій буде визначений урядом ближче до березня 2025 року. Таким чином, хоча пенсії будуть проіндексовані, рівень підвищення, як зазначає міністерка, залишиться на низькому рівні.

Нагадаємо, що рада збільшила бюджет військових потреб на 500 млрд грн.

Вийти з мобільної версії