Жителів Херсону просять сьогодні не виходити на вулиці

Ворожі дрони і задимлення повітря.

10 Серпня 2024
1 хв читання
289 переглядів

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін звернувся до жителів частини Херсонської громади з закликом залишатися вдома через загрозу з боку російських безпілотників, повідомляє NewDay. Про це він написав у своєму Telegram.

Заклик стосується мешканців Дніпровського району, передмістя Херсона, а також селищ Кіндійка, Садове і Антонівка. Сьогодні у регіоні спостерігається висока активність ворожих дронів, що супроводжується задимленням повітря в Херсоні.

З ранку російські військові здійснюють масовані атаки на мирних жителів у прибережних районах. На цей момент вже є інформація про шість постраждалих осіб. Ворожі удари влучають по людях на зупинках громадського транспорту та поблизу магазинів.

Активація російських безпілотників і задимлення в Херсоні - мешканців просять залишатися вдома.
Активація російських безпілотників і задимлення в Херсоні – мешканців просять залишатися вдома. Фото: t.me/olexandrprokudin

Минулої доби під ворожими атаками опинилися Білозерка, Широка Балка, Антонівка, Садове, Придніпровське, Зеленівка, Зимівник, Зорівка, Микільське, Новодмитрівка, Берислав, Качкарівка, Зміївка, Андріївка, Томарине, Новорайськ і місто Херсон. Російські військові завдали ударів по об’єктах критичної інфраструктури й житлових кварталах, зокрема по багатоповерхівці і 23 приватних будинках. Окрім цього, пошкоджено кілька приватних автомобілів. Внаслідок агресії шість осіб отримали поранення. 

Місцева влада та служби екстреного реагування продовжують працювати над ліквідацією наслідків атак і забезпеченням безпеки мешканців.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що 10% земель Херсонщини залишаються непридатними для сільського господарства через мінування.

Вийти з мобільної версії