Сонце, сяюча синя вода, будинки, над якими висять лимонні дерева, і всюди сяючий жовтий колір лимонів. Ці цитрусові не випадково є негласним символом всього Амальфітанського узбережжя, а також Капрі, пише сайт Новини Херсону. Лимони присутні і в деяких з найпопулярніших рецептів з острова – зовсім не складні, але надзвичайно ароматні та смачні страви.
Секрет? Найсвіжіші продукти, такі як місцева риба та моцарела, ароматний базилік і орегано, сезонні помідори. І, звісно, лимони.
Салат Капрезе
Гранд готель Quisisana – це перше місце, де в меню з’явився салат капрезе, названий саме так. Немає кращого місця, щоб його спробувати, ніж Капрі та Амальфітанське узбережжя, але все ж можна приготувати його і вдома. Нам потрібні найсвіжіші помідори, які ми можемо знайти (чому б не з власного саду), якісна моцарела та базилік. Нарізаємо помідори і моцарелу на кільця, викладаємо їх на тарілку і посипаємо соусом. Соус готуємо заздалегідь з свіжовичавленого лимонного соку, солі, чорного перцю та оливкової олії. Прикрашаємо базиліком.
Лимонні спагеті Da Paolino
Місце легендарне для Капрі – ресторан Da Paolino, чий “салон” розташований на терасі під відкритим небом, а столи розкидані серед понад 100 лимонних дерев. Незважаючи на зіркових гостей, таких як Дженніфер Лопес, Кріс Дженнер, принцеса Кароліна Монакська, меню просте, а зіркою в ньому є ці прості лимонні спагеті. Варимо пасту, а тим часом натираємо цедру двох лимонів і вичавлюємо сік з них. Додаємо 2/3 чашки натертого пармезану, стільки ж оливкової олії, сіль та чорний перець за смаком. Добре перемішуємо. Відціджуємо готові спагеті, зберігаючи чашку води. Перекладаємо їх до лимонної суміші, додаємо натерту лимонну цедру і перемішуємо, поступово додаючи воду, в якій варилася паста. Подаємо з базиліком і часточкою лимона.
Acqua pazza фагрі
Ця страва включає два ключові елементи з кухні неаполітанського узбережжя – червоне фагрі та соус acqua pazza, що буквально означає “божевільна вода” через пікантний смак. Очищаємо рибу. Обсмажуємо кілька зубчиків часнику та пекучого перцю в оливковій олії, потім додаємо десяток розрізаних навпіл чері-помідорів. Додаємо рибу і заливаємо чашкою білого вина і чашкою води. Доводимо до кипіння під кришкою на 20 хвилин. Подаємо гарячим.
Лімончелло
Відомий лимонний лікер подається по всій Італії, але його батьківщина – Капрі. Звичайно, найкраще його робити з органічних лимонів з острова, або принаймні з домашніх. Нам потрібно 10 лимонів, 1 літр 95-градусного спирту, 1 літр води і 1 кг цукру. Добре миємо лимони і натираємо цедру. Замочуємо її у спирті на близько три тижні в щільно закритій посудині далеко від прямих сонячних променів. Добре струшуємо посудину кожні кілька днів, а через три тижні проціджуємо. Готуємо сироп, кип’ятячи воду з цукром протягом 15 хвилин. Охолоджуємо і додаємо до лимонної суміші. Залишаємо настоюватися 10 днів – на одинадцятий маємо лімончелло! Подаємо добре охолодженим.
Торт Капрезе
Як і майже всі великі рецепти, цей народився випадково. Близько 1920 року кондитер з Капрі Карміні Ді Фіоре забув додати борошно до шоколадно-мигдального пирога. Його помилка народила пухкий і соковитий десерт без глютену. Для нього нам потрібно 350 г мелених мигдалів, 350 г цукру, 260 г масла, 200 г розтопленого чорного шоколаду і 7 яєць. Збиваємо масло з цукром, потім додаємо жовтки по одному, ретельно перемішуючи. Додаємо мигдалі і розтоплений шоколад. Білки збиваємо до твердих піків і обережно змішуємо з тістом. Викладаємо у змащену маслом і посипану борошном форму для випічки і печемо 45 хвилин при 160°C.
Раніше ми писали про новий шифр Морзе в Хамстер Комбат за 7 липня який вводити сьогодні – FIAT
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує