Як врятувати килим від плям: найдешевші засоби, що знайдуться вдома

Магічні суміші від будь-якого бруду.

22 Липня 2024
2 хв читання
279 переглядів
Як за кілька хвилин позбутися плям на килимі

Кожна господиня засмучується, побачивши плями на поверхні килима, бо з ними завжди складно впоратися. Втім, є кілька хитрих способів, які відмінно впораються з брудом і плямами на килимовому покритті. Такі засоби для чищення є на кожній кухні, вони значно дешевші за професійні, але працюють не гірше. Сьогодні NewDay розповідає, як за допомогою народних методів відчистити килим, щоб він був, як новий.

Сіль від червоного вина

При пролитті вина на килимове покриття пляму потрібно швидко присипати сіллю й залишити на 5-10 хвилин. Потім видалити сіль та залишки бруду паперовим рушником.

Сода з сіллю від жиру

Змішайте сіль і соду в рівних частинах та присипте забруднене місце. Через 15 хвилин приберіть залишки солі й бруду — на місці плями не залишиться й сліду.

Оцет проти плям від чаю й кави

Оцет ефективно бореться зі слідами чаю і кави. Для цього потрібно взяти шматок натуральної тканини, змочити її в оцті й покласти на пляму. Через 5 хвилин зняти тканину й витерти залишки оцту і плям.

Сода, оцет і порошок для будь-якого забруднення

Цей засіб добре відчистить плями і бруд з вашого килима. Візьміть 150 грамів теплої води, столову ложку соди, стільки ж порошку, та додайте 50 грамів оцту. Розмішайте засіб, налийте до пульверизатора і розпорошіть по поверхні килима. Вологою губкою пройдіться по килиму і залиште засіб на 5-10 хвилин, потім витріть залишки чистою вологою тканиною.

Шампунь, рідке мило чи гель для миття посуду

Візьміть будь-який із названих засобів, розведіть у воді до густої піни. Нанесіть розчин губкою на килим та залиште на кілька хвилин. Після цього приберіть залишки розчину вологою губкою чи ганчіркою. Після миття обов’язково висушіть килимове покриття феном.

Ці прості й доступні засоби допоможуть вам позбутися плям на килимі, зекономивши гроші на професійному чищенні.

Нещодавно ми також розповіли, як підживити лілії для пишного і довгого цвітіння.

Вийти з мобільної версії