Як дієво відмити ванну від нальоту простими засобами, що є вдома

Від жовтих плям до ідеального блиску.

6 Серпня 2024
1 хв читання
260 переглядів
Поверніть ванній блиск і чистоту: простий рецепт проти жовтого нальоту

Вапняний наліт на сантехніці — проблема, з якою стикається кожен власник ванної кімнати. Він утворюється через тверду воду і з часом його стає все важче видалити, особливо якщо не чистити сантехніку регулярно. Якщо ви хочете повернути вашій ванні бездоганну білизну і блиск без використання агресивних хімічних засобів, NewDay рекомендує простий і ефективний спосіб.

Для приготування засобу вам знадобляться

  • 100 мл теплої води
  • 1 ст. ложка лимонної кислоти
  • 1 ч. ложка рідкого засобу для миття посуду
  1. У теплу воду додайте лимонну кислоту і розмішайте до повного розчинення кристалів.
  2. Додайте рідкий засіб для миття посуду і знову добре перемішайте.

Процес очищення

  1. Нанесіть приготований розчин на поверхню ванни за допомогою поролонової губки. Для захисту шкіри рук обов’язково надягайте рукавички.
  2. Якщо злив сильно забруднений, обробіть його розчином, накрийте паперовим рушником і ще раз просочіть розчином. Залиште на 15 хвилин.

Лимонна кислота допоможе розм’якшити вапняний наліт, а паперові рушники підсилять ефект очищення. Після цього приберіть рушники і протріть ванну губкою. Змийте розчин водою.

Ванна стане знову білою, чистою, без розводів і жовтих патьоків. Використовуйте цей простий і ефективний засіб регулярно, щоб підтримувати сантехніку в ідеальному стані без застосування агресивної хімії.

Нещодавно ми розповіли, як врятувати килим від плям найдешевшими засобами.

Вийти з мобільної версії