Українець видряпав своє ім’я на Колізеї — йому загрожує в’язниця і штраф

Італійська поліція затримала туриста за вандалізм.

24 Серпня 2024
2 хв читання
240 переглядів

19-річний турист з України потрапив у неприємності після того, як вирізав своє ім’я на стіні Колізею. Як повідомляють італійські медіа La Repubblica та ANSA, хлопець, який перебував у Римі з друзями, вирішив залишити свій слід на відомій архітектурній пам’ятці, завдавши шкоди культурній спадщині, пише NewDay.

Молодий чоловік вирізав ініціали свого імені між першим кільцем і атріумом Колізею. Його вчинок не залишився непоміченим — інші відвідувачі сповістили про інцидент охороні. Туриста затримали, і у відділку поліції склали протокол.

Юнака звинувачують у пошкодженні культурної спадщини, що може загрожувати йому штрафом в розмірі до 10 тисяч євро й ув’язненням на термін від 6 місяців до 3 років. Мер Риму Роберто Гуалтьєрі висловив подяку поліції за оперативне втручання, зазначивши, що «у місті, багатому на скарби людства, не може бути місця для хуліганів та ідіотів».

19-річний українець пошкодив культурну спадщину Італії.
19-річний українець пошкодив культурну спадщину Італії. Фото: roma.repubblica.it

Цей інцидент не є першим випадком вандалізму на Колізеї. У 2014 році російського туриста оштрафували на 20 тисяч євро за те, що він видряпав велику літеру «К» на стіні Колізею і засудили до умовного чотирирічного тюремного ув’язнення. Наступного року двох американських туристів також притягнули до відповідальності за пошкодження пам’ятника, а у 2023 році розшукували чоловіка, який видряпав своє ім’я та ім’я своєї дівчини — «Ivan+Haley 23».

Міністр культури Дженнаро Санджуліано різко засудив подібні вчинки, назвавши їх «серйозним, негідним і ознакою великої некультурності». Влітку 2023 року була затримана 17-річна туристка зі Швейцарії за аналогічний випадок.

Нагадаємо, сьогодні ми розповіли, як світові лідери привітали Україну на День Незалежності.

Вийти з мобільної версії