Як світові лідери привітали Україну на День Незалежності

Політики висловлюють підтримку Україні у 33-тю річницю проголошення Незалежності.

24 Серпня 2024
2 хв читання
212 переглядів
Світові лідери об’єдналися в привітаннях з Днем Незалежності України, висловлюючи підтримку та солідарність.

Сьогодні Україна святкує День Незалежності, і світові лідери не залишилися осторонь, приєднавшись до святкових привітань і висловлюючи підтримку українському народу у цей важливий день, повідомляє NewDay.

Президент Фінляндії Александер Стубб опублікував відеопривітання в соцмережі X, в якому підкреслив важливість боротьби за незалежність, згадуючи досвід Фінляндії під час Зимової війни 1939-1944 років. Стубб побажав Україні подальшого розвитку і заявив про підтримку її прагнення до інтеграції із Заходом, підписавши відео фразою «Слава Україні».

Європейська комісія також активно висловила підтримку. Президентка Урсула фон дер Ляєн у своєму зверненні наголосила на тому, що «Україна — це Європа», підкресливши, що свобода та безпека України є частинами загальноєвропейської безпеки. Фон дер Ляєн запевнила, що підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно.

Президентка Молдови Мая Санду у своєму привітанні відзначила мужність українців і заявила, що боротьба України за свободу є джерелом надії для всіх, хто цінує демократію. Молдова підтвердила свою підтримку Україні в цей особливий день.

Міністерство закордонних справ Люксембургу також привітало Україну, підкресливши важливість її незалежності й територіальної цілісності. Люксембург підтвердив свою підтримку і завершив привітання словами «Слава Україні!».

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич вітала Україну з річницею та підтвердила відданість суверенітету і територіальній цілісності країни. Вона висловила сподівання на мирні часи та підкреслила, що Рада Європи продовжить працювати разом з Україною на благо її вільного і демократичного майбутнього.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер підкреслив підтримку України від британського уряду і народу, запевнивши, що допомога триватиме стільки буде за потрібно. Міністерство оборони Великої Британії закликало відзначити свято, ділячись відео з музикою і співами, використовуючи хештег #MakeNoiseForUkraine.

Президент Румунії Клаус Йоганніс висловив побажання миру і процвітання Україні, запевнивши, що Румунія продовжить підтримувати Україну в її боротьбі за демократію та спільні цінності.

Шведський міністр оборони Пол Йонсон порівняв сучасну боротьбу України з визволенням від радянського впливу у 1991 році й запевнив, що підтримка Швеції зростатиме.

Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо процитував В’ячеслава Чорновола і відзначив важливість дружби між Австрією і Україною, запевнивши в підтримці європейської інтеграції України.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський подякував Україні за підтримку Ізраїлю і підкреслив міцні людські зв’язки між країнами.

До Києва з нагоди Дня Незалежності прибув президент Польщі Анджей Дуда, який візьме участь в урочистостях, підкріплюючи важливість польсько-українського союзу. Зазначимо, що вчора прем’єр-міністр Індії Моді приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом оприлюднив фото своєї зустрічі з українськими солдатами, які проходять реабілітацію у Швеції. Він висловив гордість за цю зустріч та привітав солдатів зі святом.

Нещодавно стало відомо, Україна може вступити до НАТО навіть з окупованими територіями.

Вийти з мобільної версії