Гречка – одна з найпопулярніших круп в Україні, особливо за часів паніки, коли її насамперед скуповують з полиць супермаркетів.
Про це повідомляє «NewDay з посиланням на Rbc.
Вона давно посіла важливе місце в раціоні українців, починаючи з дитячих садків, шкіл і санаторіїв, закінчуючи армійськими пайками. Медики наголошують на її цінності, відзначаючи високий вміст вітамінів, заліза та повільних вуглеводів, які забезпечують тривале відчуття ситості.
Однак у Європі та США гречка не має такої популярності. У більшості країн Європи вона сприймається як нішевий продукт для вегетаріанців і продається переважно в спеціалізованих магазинах. У деяких регіонах гречку навіть вважають кормом для тварин. Причина такого ставлення криється в смакових уподобаннях: для багатьох іноземців гречка видається гіркою і має «хімічний» присмак.
Особливості споживання гречки у світі:
– У Китаї та Японії з гречаного борошна роблять хліб, локшину і чай, який особливо корисний для літніх людей і тих, хто страждає від проблем із тиском і шкірою.
– У Франції гречку використовують для приготування вишуканих страв, наприклад, млинців.
– На Сході її популярність пов’язана з використанням зеленої, несмаженої крупи, яку змішують із пшеничним борошном або готують на пару.
– В Індії гречку називають «чорним рисом» і вважають їжею для бідних.
– У Європі вона відома як «язичницьке зерно» або «турецька рослина» і часто використовується як корм для фазанів та оленів.
Цікаво, що в деяких країнах гречку продають в аптеках як лікувальний продукт для діабетиків, але коштує вона при цьому зовсім недешево.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що алкоголь може бути корисним: як вино допомагає врятуватися від передчасної смерті.
Немає коментарів. Будьте першим, хто прокоментує