Олімпіада-2024: українки виграли золото у фінальному поєдинку з фехтування

Українська команда у шаблі підкорює Париж.

3 Серпня 2024
1 хв читання
440 переглядів
Українки на вершині олімпійського п’єдесталу: перемога над Південною Кореєю

3 серпня на Олімпійських іграх 2024 у Парижі відбувся фінал командного турніру у фехтуванні на шаблях серед жінок, де збірна України здобула золоту медаль. Команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової вражаюче перемогла збірну Південної Кореї з рахунком 45:42, повідомляє NewDay.

Матч розпочався напружено, команди йшли врівень до самого кінця. У вирішальний момент Ольга Харлан, яка вийшла на дуель з рахунком 37:40 на користь Південної Кореї, змогла зрівняти рахунок до 40:40 і принести Україні перемогу.

Не можемо усвідомити це. Гадаю, що усвідомимо трішки пізніше. Знаємо одне: підняли вище український прапор, співали гімн. Ця медаль — для наших захисників і захисниць. Вдячні нашим родинам за підтримку. Ми шоковані,

коментує Харлан.

Варто зазначити, що в 1/4 фіналу українки перемогли команду Італії (45:37), а у півфіналі взяли гору над Японією (45:32). Південна Корея, у свою чергу, виграла у США (45:35) і Франції (45:36). У матчі за бронзу Японія здобула перемогу над Францією (45:40).

Ольга Харлан, лідер збірної, раніше здобула бронзову медаль в індивідуальних змаганнях.

Українці вітають чемпіонок з великою перемогою на Олімпійських іграх 2024 та продовжують слідкувати за перебігом інших виступів. 

Нещодавно ми підготували результати виступів українців на Олімпійських іграх та перелік усіх перемог.

Вийти з мобільної версії