Легенда кіно Ален Делон, ідеал для жінок усього світу, помер на 88-му році життя

Неперевершений Ален Делон: історія життя легендарного французького актора.

18 Серпня 2024
3 хв читання
261 переглядів

Французький актор Ален Делон, культова постать європейського кіно, пішов із життя у віці 88 років, пише New Day. За повідомленням його дітей – Алена-Фаб’єна, Анукшки та Ентоні – Делон помер у своєму маєтку в селі Душі, що на південь від Парижа. Останні миті свого життя актор провів у колі родини, а його собака Лубо залишився невтішним поруч із господарем.

Ален Делон був визнаним актором, чиє ім’я стало синонімом французького кінематографа 60-х і 70-х років. Він знявся у більш ніж 80 фільмах, серед яких такі шедеври, як «Тільки сонце було свідком», «Борсаліно», «Пантера» та «Холоднокровний ангел». Ці стрічки принесли йому світову славу та сформували його образ на екрані – чарівного, але безжального красеня, який зваблює всіх, але нікого не любить.

Фільм “Рокко і його брати” (1960)

Делон був не тільки майстром своєї професії, але й справжнім символом епохи. Його зовнішність, поведінка та стиль стали еталоном чоловічої краси і харизми. Відомо, що актор сам себе вважав скоріше виконавцем ролей, а не актором. Він часто говорив, що ніколи не намагався грати, а просто був собою, рухаючись, ходячи та дивлячись на світ так, як тільки міг він.

Ален Делон запам’ятався як яскравий і суперечливий чоловік. Він мав не лише чимало шанувальників, але й багато ворогів. Його особисте життя було сповнене драматичних подій та любовних романів, які часто ставали об’єктом уваги жовтої преси. Його роман із німецькою актрисою Ромі Шнайдер був особливо гучним. Їхня історія кохання стала легендою, яка продовжувала жити навіть після їх розставання. У фільмі «Басейн», знятому у 1968 році, вони разом грали головні ролі, і навіть на екрані між ними іскрилися справжні почуття, попри те, що їхній реальний роман вже давно завершився.

Ален Делон і Ромі Шнайдер

У свої 76 років Ален Делон поділився своїм секретом молодості та гарної форми. За словами актора, ключ до вічної енергії та життєвої сили полягає у простих, але надзвичайно дієвих речах.

“Потрібно багато-багато Бордо, а ще багато-багато-багато займатися коханням. — зізнався Делон з усмішкою.

Ален Делон прожив життя, сповнене слави та складних рішень. Він завжди вірив у Бога і в себе, часто говорив про те, що на нього чекають його п’ять жінок у раю. На смертному ложі він бачив свою усипальницю – католицька церемонія і поховання в каплиці разом із його 35 вірними собаками на маєтку в Дусі. Це було його останнє бажання.

Незважаючи на всі випробування, Делон залишив цей світ без жалю.

“Я залишу цей світ без жалю. Всі люди помирають від скорботи”, – сказав він в останні місяці свого життя.

Фото: Zhang Cheng/XinHua/dpa

Сьогодні Ален Делон залишається іконою французького кіно, його образи живуть у фільмах, які стали класикою світового кінематографа. Його вплив на культуру і кіномистецтво не можна переоцінити, а його спадщина буде зберігатися в серцях його шанувальників по всьому світу.

В одній з попередніх статей згадувалося про звинувачення пред’явлені п’ятьом особам у зв’язку зі смертю актора Метью Перрі в 2023 році.

Вийти з мобільної версії