Податкова посилює контроль за доходами українців на платформі OnlyFans

Данило Гетманцев закликав до декларування і сплати податків.

11 Вересня 2024
1 хв читання
161 переглядів
Податкова служба розпочинає перевірку великих доходів з OnlyFans

Податкова служба України починає ретельний моніторинг доходів громадян, які заробляють чималі суми на платформі OnlyFans. Про це повідомив Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, пише NewDay.

Гетманцев зазначив, що в останні роки спостерігається швидке зростання кількості українських користувачів, які створюють платний контент на OnlyFans. Кількість таких акаунтів щорічно збільшується в середньому втричі. За його словами, деякі користувачі отримують доходи, що вимірюються мільйонами доларів.

За здійснення зазначеної діяльності користувачі отримують грошові кошти, а деякі з них — суми коштів у значних розмірах.Наприклад, громадянкою «С» одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за декілька років понад 4 млн $. Також, громадянкою «К» від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн $, а громадянкою «Б» — близько 1,8 млн $,

розповів Гетманцев.

Він нагадав, що відповідно до податкового кодексу України, громадяни, які отримують доходи з джерел за межами країни, зобов’язані подавати податкову декларацію і сплачувати податки з цих доходів.

Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не повʼязаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обовʼязок — задекларувати доходи та сплатити податки,

підкреслив він.

Голова Комітету також зазначив, що за неподання податкової декларації може настати донарахування податків з доходів за ставкою 18%, військовий збір за ставкою 1,5% і штрафи до 25%. Гетманцев попередив про можливість проведення розслідувань з боку Бюро економічної безпеки (БЕБ) у випадку ігнорування податкових зобов’язань.

Нещодавно у Києві вже оштрафували модель OnlyFans на велику суму.

Вийти з мобільної версії