Чоловікам хочуть дозволити оновити дані для ТЦК «зі знижкою 50%»

Верховна Рада пропонує «знижку» на штрафи для військовозобов’язаних.

7 Жовтня 2024
1 хв читання
175 переглядів
Чоловікам хочуть дозволити оновити дані із запізненням

У Верховній Раді України депутати ініціювали законопроєкт, що дозволяє призовникам, військовозобов’язаним та резервістам самостійно звертатися до територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки (ТЦК і СП) для уточнення своїх персональних даних. Як повідомляють ппп, за новими умовами, вони також зможуть сплатити штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень замість стандартних 17 тисяч, пише NewDay.

Законопроєкт № 12093 пропонує спростити процедуру розгляду адміністративних правопорушень, на які вже було накладено штрафи відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до нього, чоловіки, які не встигли оновити свої дані до 16 липня, зможуть скористатися знижкою у 50% шляхом ініціювання процесу розгляду справи через Електронний кабінет.

Нагадаємо, що новий закон про мобілізацію набрав чинності 18 травня і зобов’язував громадян, які перебувають на військовому обліку, протягом 60 днів уточнити свою адресу проживання, контактні номери та електронні адреси. 

Оскільки передбачається, що уточнення персональних даних буде передумовою для економічного бронювання і використання інших важливих функцій Електронного кабінету, то очікується, що такою можливістю скористається велика кількість військовозобов’язаних громадян. Крім цього, процедура подання заяви і сплати штрафу через Електронний кабінет надасть можливість скористатися знижкою у 50% від розміру накладеного адміністративного стягнення,

зазначено у пояснювальній записці.

Серед авторів ініціативи — голова парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас та його заступники, які вважають, що нова можливість значно полегшить процес для тих, хто не зміг оновити свої дані вчасно. Очікується, що багато громадян скористаються цією «знижкою», що стане передумовою для економічного бронювання і активного використання функцій Електронного кабінету.

Нещодавно стало відомо, що буде, якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК.

Вийти з мобільної версії