Чоловік з чипом Neuralink у мозку зіграв у Counter-Strike 2 завдяки силі думки

Ілон Маск обіцяє майбутнє з сотнями тисяч таких чипів, які змінять життя багатьох людей.

22 Серпня 2024
2 хв читання
268 переглядів
Завдяки Neuralink та Quadstick Алекс освоїв гру в Counter-Strike 2, показавши, як нові технології можуть допомогти в адаптації після травм.

Компанія Neuralink, заснована Ілоном Маском, презентувала нове відео на своєму сайті, де другий пацієнт з імплантованим у мозок чипом грає в популярну гру Counter-Strike 2. Пацієнт, на ім’я Алекс, отримав чип у липні цього року. Операція пройшла успішно, і вже наступного дня він був виписаний з лікарні, повідомляє NewDay.

Алекс швидко освоїв нову технологію — всього через п’ять хвилин після підключення чипа до комп’ютера він навчився управляти курсором силою думки. Тепер він не тільки грає в ігри, але й займається 3D-моделюванням, мріючи повернутися до роботи автомеханіка. Вже на другий день після початку роботи з комп’ютером Алекс спроєктував у програмі тримач для зарядного пристрою Neuralink, який потім був надрукований на 3D-принтері.

Для гри в Counter-Strike 2 зазвичай потрібні клавіатура і мишка або геймпад, оскільки потрібно одночасно бігати і прицілюватися. Однак Алекс використовує не тільки чип Neuralink, а й пристрій Quadstick, який контролюється диханням і рухами губ.

Навіть просто переміщатися — це приємно, бо я можу оглядатися без необхідності рухати Quadstick вліво і вправо. Мені достатньо подумати про те, куди подивитися чи куди йти, і це відбувається. Це неймовірно,

поділився Алекс.

Ілон Маск на своїй сторінці в соцмережі X заявив, що технологія Neuralink матиме широке застосування в майбутньому.

Якщо все піде за планом, через кілька років у нас буде сотні людей з чипами Neuralink, через п’ять років — може, десятки тисяч, а через десять років — мільйони,

заявив Маск.

Neuralink вперше імплантувала нейрочип в мозок людини у січні 2024 року. У лютому 29-річний Нолан Арбо навчився контролювати курсор силою думки, а пізніше зміг грати в онлайн-шахи та Mario Kart.

До травми Алекс працював автомеханіком і завжди мріяв навчитися проєктувати тривимірні об’єкти. Після травми спинного мозку використовувані допоміжні системи не дозволяли йому досягти необхідної точності. Але тепер, завдяки поєднанню чипа Neuralink і контролера Quadstick, він здатен грати в ігри й виконувати точні проєкти, що раніше здавалося недосяжним.

Нещодавно Ілон Маск відповів, чи дарував Кадирову кібертрак Tesla.

Вийти з мобільної версії