Ілон Маск відповів, чи дарував Кадирову кібертрак Tesla

Чутки про електричний фургон виявилися неправдивими.

19 Серпня 2024
1 хв читання
184 переглядів
Ілон Маск заперечує чутки про подарунок Кадирову

19 серпня американський бізнесмен і голова компанії Tesla Ілон Маск спростував інформацію про те, що нібито подарував електричний фургон Tesla голові Чеченської Республіки Рамзану Кадирову. У своєму акаунті в соцмережі X Маск назвав ці твердження абсурдними, повідомляє NewDay.

Ви справді настільки відсталий, що вважаєте, ніби я подарував кібертрак російському генералу? Це дивовижно,

зазначив Маск у коментарях під дописом американського науковця і політичного оглядача Сета Абрамсона.

Абрамсон раніше висловив занепокоєння, що такі дії можуть порушувати американські санкції проти Росії та навіть підпадати під кримінальне переслідування. Він також запитав, чому це не стало найбільшою новиною в США.

Що передувало заяві Маска? 17 серпня Рамзан Кадиров у своєму Telegram-акаунті оголосив про отримання кібертрака Tesla особисто від Ілона Маска. Кадиров висловив подяку Маску і навіть запросив його відвідати Грозний, підкресливши, що фургон буде використовуватися в «спеціальній воєнній операції» — термін, який Росія використовує для опису війни проти України.

Висловлюю щиру подяку Ілону Маску! Це, звісно, найсильніший геній сучасності та фахівець. Велика людина! Приїжджай у Грозний, прийму тебе як найдорожчого гостя! Не думаю, що в нашому російському МЗС будуть проти такої поїздки,

пише Кадиров у своїй публікації.

Ілон Маск чітко спростував ці звинувачення, заявивши, що ніколи не робив таких подарунків і що інформація про це є неправдивою.

Нагадаємо, що нещодавно російські строковики в Курську здалися в полон ЗСУ через страх перед кадирівцями.

Вийти з мобільної версії