Прем’єр-міністр Індії Моді приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським

Політики разом вшанували пам'ять загиблих українських дітей.

23 Серпня 2024
1 хв читання
197 переглядів
Індійський лідер Нарендра Моді в Києві

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді сьогодні прибув до Києва, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Візит індійського лідера викликав великий інтерес, і його зустріч із Зеленським обіцяє стати важливою подією у контексті міжнародних зусиль щодо врегулювання збройного конфлікту між Україною та Росією, повідомляє NewDay.

Відповідно до повідомлень, що надходять з індійських і українських джерел, під час зустрічі Моді поділиться своїм баченням і перспективами мирного вирішення російсько-української війни. Проте індійська сторона вже підтвердила, що не братиме на себе пряму посередницьку роль, хоча готова до передачі повідомлень між сторонами. Очікується, що в ході свого візиту Моді також зверне увагу на гуманітарні аспекти війни. 

До Києва приїхав сьогодні вранці. Індійська громада дуже тепло зустріла, 

зазначив політик.

По приїзду, Моді та президент України разом відвідали мультимедійну виставку «Мартиролог», де вшанували пам’ять загиблих українських дітей.

Прем’єр-міністр також зустрівся з представниками індійської громади в Києві, яка тепло зустріла його приїзд. У своєму дописі в соцмережі Моді подякував громаді за привітання і підтвердив, що вже розпочав свою офіційну програму в столиці України.

Нагадаємо, що 14 червня Зеленський і Моді вже обговорювали двосторонні відносини та питання розширення торгівлі під час саміту «Групи семи» (G7) в Італії.

Новини про прибуття Моді до Києва вже активно висвітлюються в міжнародних медіа, зокрема через відео, опубліковані на офіційному каналі Укрзалізниці й в соцмережах.

Нещодавно стало відомо, Україна може вступити до НАТО навіть з окупованими територіями.

Вийти з мобільної версії