Польща повідомила про порушення повітряного простору країни під час російської атаки на Україну

Об'єкт пройшов 25 км вглиб Польщі.

26 Серпня 2024
1 хв читання
211 переглядів
Рано вранці невідомий об'єкт перетнув польський кордон, ймовірно, безпілотний літальний апарат.

Польща повідомила про порушення свого повітряного простору під час ранкової атаки Росії на Україну. За інформацією RMF24, невідомий об’єкт перетнув польський кордон приблизно о 6:43 за місцевим часом, проникнувши на територію країни в районі українського міста Червоноград, повідомляє NewDay.

Згідно з заявою Оперативного командування Збройних Сил Польщі, об’єкт був зафіксований щонайменше трьома радіолокаційними станціями. Після перетворення польського кордону об’єкт пройшов приблизно 25 км вглиб Польщі, після чого зник з радарів.

Характеристики показують, що об’єкт не є ні гіперзвуковою, ні балістичною, ні керованою ракетою. Ймовірно, це об’єкт типу безпілотного літального апарату, який на даний момент відповідно до ухвалених у країні процедур ми називаємо непізнаним повітряним об’єктом,

заявив генерал польської армії Мацей Кліш.

На даний момент польські військові та правоохоронці активно займаються пошуком об’єкта.

Варто зазначити, що сьогодні Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Під удар потрапили 15 областей, зокрема Київщина і Одещина. Внаслідок атаки є постраждалі та загиблі в різних регіонах, зокрема на Харківщині, Дніпропетровщині, Житомирщині, Запоріжжі й Луцьку.

Також було зафіксовано удар по Київській ГЕС у Вишгороді. Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що Україна готує відповідь на ці агресивні дії Росії.

Вийти з мобільної версії