Росія атакувала Київську ГЕС (ВІДЕО)

Пошкодження інфраструктури.

26 Серпня 2024
1 хв читання
198 переглядів
Сьогодні зранку російські війська атакували 15 областей України, використовуючи різні види озброєння.

26 серпня Київська гідроелектростанція (ГЕС), яка розташована поблизу міста Вишгород, стала об’єктом російської атаки. На відео з місця подій видно пожежу та серйозні руйнування на території станції, повідомляє NewDay.

Поки що масштаб руйнувань залишається невідомим, зазначило джерело «Букви». Енергетики по всій Україні активно працюють над оцінкою впливу атаки на загальну енергосистему і конкретні енергооб’єкти. Відомо, що на даний момент не було зафіксовано прориву дамби, проте інформація про постраждалих або загиблих ще не надходила.

На Київщині також повідомляють про пошкодження інфраструктурних об’єктів та поранення однієї людини, але точне місце удару поки не уточнено. Київська ГЕС, з потужністю 440 МВт за даними вересня 2021 року, є критично важливою для покриття пікових навантажень в енергосистемі України і регулювання кліматичних явищ, таких як весняні повені чи засухи.

Станція включає в себе будівлю ГЕС, земляні греблі та дамби, бетонну водозливну греблю з 20-ма водоскидами, а також судноплавний шлюз. Загальна довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі досягає 22 м.

Нагадаємо, що сьогодні зранку російські війська здійснили атаки на 15 областей України, застосовуючи різні види озброєння.

Нещодавно Україна випередила Росію у сфері безпілотників і РЕБ.

Вийти з мобільної версії