Олаф Шольц: Німеччина не залишить загрозу ісламістів без відповіді

Шольц обіцяє жорсткі заходи після атаки на святі в Золінгені.

26 Серпня 2024
2 хв читання
206 переглядів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав Золінген три дні після жахливого теракту, який стався під час міського свята, пише New Day. У ході візиту він зустрівся з місцевими політиками, провів хвилину мовчання та поклав квіти на місці трагедії в пам’ять про загиблих. Після цього канцлер виступив із промовою, в якій висловив своє обурення та пообіцяв рішучі заходи для захисту мирного співіснування в країні.

Олаф Шольц з місцевими політиками вшанував пам’ять загиблих в Золінгені.

«Мій гнів спрямований на ісламістів, які загрожують мирному співіснуванню та ставлять його під загрозу. Ми не дозволимо зруйнувати цю єдність, а будемо діяти проти них із усією рішучістю та переслідувати їх. Це те, що ми повинні робити зараз», — наголосив Шольц.

Канцлер також заявив про заплановані зміни в законодавстві, зокрема, щодо посилення законів про зброю, особливо щодо ножів, які використовувалися під час нападу. Крім того, він пообіцяв збільшити кількість депортацій нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, що у Золінгені стався жахливий напад на міське свято

Напад стався пізно ввечері 23 серпня в місті Золінген (Північний Рейн-Вестфалія). В результаті атаки троє людей загинули, восьмеро отримали поранення, п’ятеро з них — у важкому стані.

За останніми даними, злочинцеві вдалося втекти, і його розшукує поліція. Територія навколо місця злочину була оточена, у місті перекрили перехрестя, а мешканців попросили не залишати свої домівки.

Очевидці повідомляють, що під час свята на площі в центрі міста чоловік арабської зовнішності напав на людей біля сцени. Поліція поки що не підтвердила опис нападника.

Золінген цього року відзначає свій 650-й день народження «Фестивалем різноманіття». Свято мало тривати до неділі.

Поліція активно шукає свідків, які могли бачити щось після атаки, зокрема, як зник нападник. Також правоохоронці просять усіх, хто робив фото чи відео під час заходу, надати їх слідчим через портал nrw.wissenportal.de.

У Золінгені працює гаряча лінія для громадян з питань зниклих безвісти родичів (0212 – 290 2000).

Нагадаємо, що Польща повідомила про порушення повітряного простору країни під час російської атаки на Україну.

Вийти з мобільної версії