Суд Гааги вимагає заарештувати Путіна в Монголії

Прессекретар МКС підтвердив, що Монголія, як член суду, зобов'язана виконати ордер на арешт Путіна.

31 Серпня 2024
1 хв читання
212 переглядів
Міжнародний кримінальний суд вимагав від Монголії затримати президента Росії Володимира Путіна.

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, який прибуде до Монголії для участі в урочистих заходах. Про це повідомила пресслужба МКС, підтвердивши зобов’язання влади Монголії виконати рішення суду, пише NewDay.

Згідно з інформацією «BBC russian», прессекретар МКС Фаді ель-Абдалла заявив, що суд покладається на держави-учасниці у виконанні своїх рішень. Важливо, що Монголія, як член МКС, зобов’язана співпрацювати із судом, включаючи виконання ордерів на арешт, таких як той, що стосується Путіна.

Візит Путіна до Монголії запланований на вівторок, 3 вересня, і стане його першим візитом до країни, яка ратифікувала Римський статут МКС після винесення ордера на його арешт у березні 2023 року. Президент Росії відвідає Монголію на запрошення її президента Ухнаагійн Хурелсуха для участі в заходах, присвячених 85-річчю перемоги радянських і монгольських військ над японськими мілітаристами на річці Халхін-Гол.

Монголія ратифікувала Римський статут у 2002 році, а минулого року представник країни був обраний суддею МКС. Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада України також підтримала ратифікацію Римського статуту.

Вийти з мобільної версії