Зеленський розкрив подробиці перемовин з Діком Схоофом і допомоги від Нідерландів

Військовий пакет на понад 200 млн євро.

2 Вересня 2024
1 хв читання
204 переглядів
Нідерланди надають Україні новий пакет допомоги на понад 200 млн євро

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф прибув до України, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Під час перемовин між очільниками країн було досягнуто важливої угоди про новий пакет допомоги, загальна сума якого перевищує 200 млн євро, пише NewDay.

Про це повідомив Зеленський у своєму зверненні до громадян. Президент України розповів, що обговорення з прем’єр-міністром Нідерландів охопило широкий спектр питань, зокрема посилення оборонних можливостей України. До того ж Нідерланди нададуть нові системи протиповітряної оборони, ракети для них, а також винищувачі F-16.

Снаряди для воїнів, техніка і захист життя по всій країні — зокрема, нашої енергетики. Сьогодні є новий пакет допомоги від Нідерландів. Дякую вам за це… Це те, що точно допоможе Україні. І ми цінуємо всю підтримку від народу Нідерландів, особисто від Премʼєр-міністра Схоофа та всіх політичних і громадських діячів з Нідерландів. І звичайно, моя найбільша вдячність усім нашим людям, кожному й кожній, хто береже нашу Україну, наше Запоріжжя, всі наші міста і громади. Усі, хто бʼється заради України, працює тут, у нашій державі, допомагає нам, — дякую! Пишаюся нашими людьми, пишаюся Україною!

розповів Зеленський.

Зеленський також відзначив, що на переговорах обговорювалося питання патронату Нідерландів над Запоріжжям, включаючи питання інфраструктури, захисту нормального життя та гуманітарних аспектів.

Нещодавно стало відомо, що винищувачі F-16 виявилися вразливими перед російським ППО.

Вийти з мобільної версії