МЗС України оголосило Монголії демарш через візит Путіна

Україна висловлює глибоке розчарування через відмову Монголії арештувати російського диктатора.

12 Вересня 2024
1 хв читання
135 переглядів
МЗС оголосило демарш Монголії через порушення міжнародних зобов’язань.

Міністерство закордонних справ України оголосило Монголії демарш у зв’язку з нещодавнім візитом президента Росії Володимира Путіна. Відповідна заява була зроблена під час зустрічі представника МЗС Монголії Ганхуурая Баттунгалага, яка прибула до Києва на запрошення української сторони, пише NewDay.

У заяві МЗС України зазначено, що українська сторона висловила своє глибоке розчарування з приводу відмови Монголії, як країни, що підписала Римський статут, виконати ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, під час його перебування на території Монголії.

Міністерство закордонних справ України підкреслило, що це рішення вплине на подальшу політику розвитку двосторонніх відносин між країнами. Водночас українська сторона сподівається на те, що Монголія вчинить «дієві кроки» для відновлення конструктивного діалогу між двома державами.

До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни,

коментують в МЗС.

Нагадаємо, що Володимир Путін відвідав Монголію на початку вересня. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду після видачі ордера на арешт. За повідомленнями ЗМІ, Монголія надала Кремлю гарантії, що Путіна не буде заарештовано.

Нещодавно президент представив нового міністра закордонних справ і озвучив його завдання.

Вийти з мобільної версії