Президент представив нового міністра закордонних справ та озвучив його завдання

Другий Саміт миру під керівництвом Андрія Сибіги.

10 Вересня 2024
1 хв читання
132 переглядів
Президент Володимир Зеленський представив нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу.

Президент України Володимир Зеленський представив нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу. 10 вересня відбулася офіційна церемонія, про що повідомила пресслужба Офісу президента, пише NewDay.

Під час виступу Зеленський окреслив ключові завдання, які стоятимуть перед новим очільником МЗС. Серед основних пріоритетів — посилення взаємодії з країнами-сусідами України, а також з державами Латинської Америки, Африки і Азії. Президент акцентував увагу на необхідності забезпечення потреб фронту та стійкості держави. 

Наші партнери мають знати кожну нашу потребу й кожну можливість нашої з ними співпраці. Забезпечення фронту, спільне оборонне виробництво, відбудова в Україні, посилення санкцій проти Росії і використання російських активів заради українського захисту, підтримка наших спільнот за кордоном — це має бути напрямками постійної роботи кожного українського дипломата. Всі мають розуміти, що мир для України та справедливе закінчення цієї війни є не просто історичною місією, але щоденною й дуже кропіткою роботою. Я впевнений, що Україна здатна виконати таку роботу — перемогти в цій війні й забезпечити мир,

заявив глава держави.

Окрім цього, Зеленський доручив новому міністру організувати другий Саміт миру. 

Нещодавно президент обговорив з прем’єркою Італії Мелоні передачу системи SAMP/T і реалізацію Формули миру.

Вийти з мобільної версії