Представник Росії в ООН загрожує НАТО війною

Василь Небензя коментує дозвіл Україні бити далекобійною зброєю.

13 Вересня 2024
1 хв читання
132 переглядів
Російський дипломат загрожує НАТО ядерною відповіддю у разі ударів по території РФ

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя зробив скандальну заяву. У своїй промові він заявив, що будь-яке рішення західних країн про зняття обмежень на застосування далекобійної зброї по території Росії призведе до прямого військового конфлікту між НАТО та Росією, пише NewDay.

Небензя, відомий своїми агресивними висловлюваннями, зауважив, що таке рішення змінить відносини Росії із західним табором, і «західним колегам» не вдасться «відмазатися і перевалити провину на Київ». Дипломат натякнув на можливість жорсткої відповіді з боку Росії, включаючи потенційне використання ядерної зброї.

Водночас він звинуватив Міністерство оборони США у замовленні моделювання наслідків ядерної війни для аграрного сектора Східної Європи, що він назвав частиною інформаційної кампанії проти Росії.

Такий розвиток ситуації принципово змінить наші відносини з західним табором… У такому разі ми, зрозуміло, будемо змушені ухвалювати відповідні рішення зі всіма наслідками, що випливають з них, для західних агресорів,

заявив представник Росії.

У відповідь представник США в ООН розкритикував виступ Небензі, назвавши його «пропагандою і розповсюдженням брехні».

Ці заяви Небензі збігаються з коментарями президента Росії Володимира Путіна, який також висловився проти використання західної зброї для ударів по території Росії, заявивши, що це буде розцінюватися як участь НАТО у війні.

Нагадаємо, що Камала Гарріс запускає рекламну кампанію з підтримки України у трьох ключових штатах США.

Вийти з мобільної версії