Камала Гарріс запускає рекламну кампанію з підтримки України у трьох ключових штатах США

Кандидатка в президенти націлена на підтримку американців польського та українського походження.

13 Вересня 2024
1 хв читання
123 переглядів
Камала Гарріс акцентує увагу на підтримці України у ключових штатах США

Кандидатка в президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс розпочала нову рекламну кампанію, яка зосереджена на підтримці України. Рекламна кампанія націлена на виборців у трьох ключових штатах, що можуть відіграти вирішальну роль на президентських виборах 2024 року: Пенсильванії, Мічигані та Вісконсині, пише NewDay.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Politico, реклама буде орієнтована на американців, які мають коріння зі Східної Європи, зокрема з Польщі, України, Литви й інших країн. Кампанія проводиться за підтримки Демократичного комітету супер PAC, відомого як America’s Future Majority Fund super PAC.

Під час дебатів Гарріс акцентувала увагу на важливості підтримки України, звертаючись до 800 тисяч американців польського походження з Пенсильванії. Вона зазначила, що Польща може стати наступною мішенню Росії після України. 

За даними Politico, команда Гарріс прагне підкреслити значення війни в Україні для американців з пострадянських країн, щоб переконати виборців у важливості продовження підтримки України та її союзників на східному фланзі НАТО.

Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві,

заявила політикиня.

У Пенсильванії проживає понад 700 тисяч американців польського походження і близько 122 тисяч українського походження. Мічиган має близько 900 тисяч польських американців і 40 тисяч українців, а у Вісконсині — близько 480 тисяч польських американців. У 2020 році Джо Байден виграв у цих штатах з незначною перевагою: у Пенсильванії на 80 тисяч голосів, у Мічигані на 154 тисячі, а у Вісконсині на 20 тисяч голосів.

Ця стратегія Гарріс є частиною широкої кампанії, спрямованої на мобілізацію виборців у критичних штатах та підкреслення її позицій у зовнішній політиці.

Нагадаємо, що Пекін відхилив критику Зеленського і заявив, що продовжить просувати свій варіант «мирного плану».

Вийти з мобільної версії