Парижанок, що назвали Бріжит Макрон трансгендером, було оштрафовано на чималу суму

Журналістка і медіум оштрафовані на 13,5 тисяч євро за вигадку про дружину президента Франції.

14 Вересня 2024
1 хв читання
132 переглядів
За наклеп на Бріжит Макрон оштрафували двох парижанок

Паризький суд призначив штраф у розмірі 13,5 тисяч євро двом парижанкам — журналістці Наташі Рей та медіуму Дельфін Жегусс (більш відомій у мережі як Амандін Руа) за наклеп на дружину президента Франції Бріжит Макрон, пише NewDay.

У 2021 році Рей і Жегусс опублікували на YouTube чотиригодинне відео, в якому стверджували, що 71-річна Бріжит Макрон нібито народилася чоловіком, на ім’я Жан-Мішель Троньє, і що вона нібито здійснила трансперехід у 80-х роках. Згідно з їх версією, перший чоловік Бріжит, Андре-Луї Озьєр, був вигаданим, а її діти були народжені в шлюбі Жана-Мішеля з жінкою, на ім’я Катрін Озьєр. Зазначимо, що Жан є рідним братом Бріжит, але обвинувачені запевняли, що це не так.

Відео здобуло чималий розголос, зібравши понад 450 тисяч переглядів, проте пізніше було видалено. На початку 2022 року Бріжит Макрон разом з братом та трьома дітьми подала до суду, звинувативши авторок у втручанні в приватне життя і наклепі.

Суд постановив, що Рей і Жегусс мають виплатити 8 тисяч євро для Бріжит, а також 5 тисяч євро її брату Жану-Мішелю за моральну шкоду. Крім того, їм призначили умовний штраф у розмірі 500 євро.

Нагадаємо, нещодавно українець видряпав своє ім’я на Колізеї. Тепер йому загрожує в’язниця і штраф.

Вийти з мобільної версії