Хакери української розвідки завдали удару по російських банках

Сайти й додатки російських банків недоступні.

23 Вересня 2024
1 хв читання
105 переглядів
Хакери ГУР завдали потужного удару по фінансовій системі Росії

Хакери Головного управління розвідки України Міністерства оборони (ГУР МО) успішно атакували два російські банки — АТ «Россільгоспбанк» та ПАТ «Московський кредитний банк». Про це повідомили джерела 24 Каналу, пише NewDay.

Внаслідок атак наразі не працюють вебсайти цих фінансових установ, доступ до послуг інтернет-банкінгу обмежено, а мобільні додатки залишилися поза дією. Технічні служби російських банків ще не можуть встановити, коли ситуація буде стабілізована.

Згідно з інформацією розвідки, такі акції триватимуть до повного виведення російських військ з території України. Співрозмовник наголосив, що фінансова система Росії є законною мішенню для українських сил безпеки, оскільки банки активно фінансують окупаційну армію.

Ці акції не мають визначеного терміну дії. Фінансова система Росії зазнаватиме ударів рівно до того часу, доки останній окупант не залишить територію України,

зазначив співрозмовник в розвідці.

Це не перший випадок, коли ГУР проводить кіберудари по російських фінансових установах. Раніше були зафіксовані DDOS-атаки на «Банк Росія», «Тінькофф банк» й інші. Українські хакери заявляють, що продовжуватимуть активно працювати над ураженням фінансової інфраструктури країни-агресорки.

Нещодавно в Україні було викрито масштабну схему продажу наркотиків та зброї.

Вийти з мобільної версії